7 jó ok az egészséges reggeli mellett

7 jó ok az egészséges reggeli mellett

7 jó ok az egészséges reggeli mellett

1. Fontos tápanyagokkal védi az egészségedet

Kezd a napodat a szükséges tápanyagokkal! Egy egészséges reggeli egy igazi tápanyagbomba tested számára, rostokkal, vitaminokkal és ásványianyagokkal. A reggeli a napi teljes energiabevitel 15-25%-át kellene, hogy biztosítsa.

2. Kordában tartja a testsúlyodat

Ha kihagyod a reggelit, vagy nem egészséges reggelivel kezded a napot, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy később egészségtelen, magas kalória tartalmú ételek után kutatsz éhségedben. A kutatások is azt bizonyítják, hogy azok, akik jó minőségű reggelit fogyasztanak, azok a nap során is egészségesebb ételeket választanak.

3. Fenntartja és építi izomzatodat

A fehérje kulcsfontosságú az izmok építésében és fenntartásában. Mivel tested egyszerre bizonyos mennyiségű fehérjét tud csak feldolgozni, fontos, hogy a fehérjebevitelt megfelelően oszd el a nap során.

4. Egészséges bőröd érdekében

A szép bőr a belső táplálással kezdődik. Ha sok vizet iszol és egészségesen reggelizel, akkor bőrödet is feltöltöd tápanyagokkal.

5. Felpörgeti az anyagcserét

Ha 3 főétkezésed (reggeli, ebéd, vacsora) és két köztes étkezésed van egy nap, az nem csak segítség a testednek, de a kalóriabeviteledet is jobban tudod szabályozni. Sokkal jobban működik az emésztésed is, ha egészséges reggelivel kezded a napodat.

6. Beindítja az agyadat

Jobb lesz a hangulatod egésznap, a szellemi teljesítményed és a koncentrációd, ha reggelizel. Nélküle nagyobb az esélyed, hogy fáradtnak és ingerültnek érzed magad, és a koncentrálni is nehezebben tudsz.

7. Felturbózza az energiádat

A reggeli az éjszakai koplalás megtörését jelenti és segít a testnek, hogy feltöltse az energiaraktárakat, amit az éjszaka során kimerített. A vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a fáradtság csökkentéséhez, így egy tápanyagdús egészséges reggeli segít elkerülni a kómázást.

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
Kosár